Białko płynne pasteryzowane BASSO to esencja funkcjonalności i wygody w profesjonalnej kuchni. Dzięki starannej pasteryzacji, białko zachowuje wszystkie swoje wartości odżywcze oraz funkcjonalne właściwości, takie jak zdolność do wiązania i pienienia, będąc jednocześnie wolne od ryzyka kontaminacji. Jest to niezastąpiony składnik dla tych, którzy cenią sobie szybkość i łatwość przygotowania potraw, jednocześnie nie chcąc rezygnować z jakości i bezpieczeństwa.

Oferowane usługi:
Produkcja:
Jaja w proszku
Żółtko w proszku
Białko w proszku
Białko w proszku wysokopieniste
Albumina – odcukrzone białko w proszku wysokopieniste
Masa jajowa płynna pasteryzowana
Białko płynne pasteryzowane
Żółtko płynne pasteryzowane
Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Rolno – Spożywczego Basso Sp. z o.o. istnieje od 1991 r. Basso to firma prywatna w całości oparta na polskim kapitale. Na bazie wieloletnich i bogatych doświadczeń oraz kompleksowej wiedzy dotyczącej branży jajczarskiej w 1997 r. stworzyliśmy Zakład Przetwórstwa Jaj, który do dziś jest zlokalizowany w Gołkowicach Dolnych.